top of page

Witbuikegel

Algemeen

De witbuikegel (Atelerix albiventris ) is een kleine Afrikaanse egel van 250-600 gram. De egels zijn met name in de schemering en ‘s nachts actief.

Preventieve zorg

Het voorkómen van ziektes bespaart veel leed bij onze huisdieren en uiteindelijk vaak ook veel geld. Want hoewel preventieve zorg ook niet gratis is, kost het behandelen van een ziek dier vaak veel meer.

Goede preventieve zorg voor huisdieren is teamwork van eigenaar en dierenarts. Wij ondersteunen u en uw huisdier op medisch gebied, onder andere door middel van regelmatige gezondheidscontroles.

Lees meer...

Huisvesting

Egels leven in het wild solitair en moeten daarom ook in gevangenschap in principe alleen worden gehuisvest. Met name de mannetjes kunnen ernstige agressie naar elkaar vertonen. Schone lucht is essentieel om de luchtwegen gezond te houden. Egels zijn geen handige klimmers en hebben behoefte aan lichaamsbeweging.

Lees meer...

Voeding

Egels behoren tot de insecteneters, maar zijn omnivoor. Dit houdt in dat ze van alles eten. In het wild eten egels vooral insecten, maar ook kleine gewervelde dieren en wat plantendelen, paddenstoelen en vruchten. Een goed uitgebalanceerd dieet is essentieel om een egel in gevangenschap gezond te houden.

Lees meer...

bottom of page