top of page
Image by Vlad Tchompalov

Nagels knippen / slijpen

Te lange nagels veroorzaken vaak veel overlast en kunnen ook leiden tot schade aan de voeten. In principe horen de nagels bij normale belasting niet te lang te worden. Gebeurt dat toch, dan zijn er vaak aanpassingen nodig op het gebied van beweging en leefomgeving, bijvoorbeeld een ander soort zitstokken.
Wanneer de nagels te lang zijn, moeten ze worden ingekort door middel van knippen (kleine vogels) of slijpen (grotere vogels). Met name bij de wat grotere vogels is het netjes slijpen van de nagels best even klusje waarvoor 2 personen nodig zijn: de een om de vogel op vriendelijke wijze vast te houden, de ander om te slijpen. Wij bieden het knippen / slijpen van de nagels als service toch graag aan tegen een gereduceerd tarief. De vogel wordt daarbij in de wachtkamer door de paraveterinair aangenomen, waarna de nagels achter de schermen worden geknipt of geslepen.
Het knippen of slijpen van de nagels kan natuurlijk ook tijdens een ander consult of gezondheidscontrole gebeuren. Wel horen we in dat geval graag vooraf dat de pedicure gewenst is i.v.m. de planning.

bottom of page