top of page

Hond

Informatie

Preventieve zorg

Het voorkómen van ziektes bespaart veel leed bij onze huisdieren en uiteindelijk vaak ook veel geld. Want hoewel preventieve zorg ook niet gratis is, kost het behandelen van een ziek dier vaak veel meer.

Goede preventieve zorg voor huisdieren is teamwork van eigenaar en dierenarts. Wij ondersteunen u en uw huisdier op medisch gebied, onder andere door middel van regelmatige gezondheidscontroles, vaccinaties, parasietenbestrijding, gebitsreiniging en sterilisatie.

Lees meer...

Husky

Vaccineren

Door middel van vaccineren – ook wel inenten genoemd - kunnen honden beschermd worden tegen een aantal ernstige besmettelijke ziektes. Het geven van de basisvaccinaties redt de levens van zeer veel honden. Uiteraard moet niet onnodig worden ingeënt.

Lees meer...

De hond die met speelgoed

Wormen

Onze honden kunnen door meerdere soorten wormen geïnfecteerd worden. Meestal betreft het darminfecties, maar er zijn ook wormen die in andere organen voor problemen kunnen zorgen, zoals bijvoorbeeld in het hart of de longen.

Lees meer...

Portret van het Puppy

Vlooien & teken

Vlooien veroorzaken veel overlast, variërend van jeukende bultjes tot uitgebreide allergische reacties. Ook kunnen vlooien besmetting met onder andere lintwormen veroorzaken.

Teken zijn parasieten die bloed zuigen van dieren en mensen. Teken zijn met name gevaarlijk doordat ze een aantal gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen.

Lees meer...

Portrait Dog's

Gebit

Veel honden krijgen in de loop van hun leven last van problemen met het gebit. Bij honden van kleine rassen of honden met een korte snuit – en daardoor vaak een afwijkende stand van de tanden en kiezen – vaak al op lage leeftijd.

Hoewel er bij gebitsproblemen soms duidelijke verschijnselen optreden – zoals stank uit de bek en bloedend en teruggetrokken tandvlees – laten veel honden met gebitsproblemen weinig merken. Hoe eerder een gebitsprobleem wordt behandeld, hoe kleiner de kans op blijvende schade.

Lees meer...

Dog Run

Castratie, vasectomie & sterilisatie

Het castreren van een reu kan nodig zijn in verband met bepaalde medische aandoeningen – zoals bijvoorbeeld prostaatproblemen en sommige tumoren en kan helpen tegen bepaalde vormen van ongewenst gedrag. Voor een reu die alleen onvruchtbaar moet worden, is een vasectomie een optie.

Het steriliseren van een teef  voorkomt ongewenste nestjes, loopsheid en verkleint de kans op het ontwikkelen van kwaadaardige melkkliertumoren en baarmoederontsteking. In verband met het grote preventieve effect van de ingreep op de ontwikkeling van zeer ernstige ziektes, raden wij aan om elk teefje waarmee niet gefokt gaat worden te steriliseren. Het ideale moment om een teefje te steriliseren hangt af van het ras en de lichamelijke ontwikkeling van het individu.

Lees meer...

Schattige hond
bottom of page