top of page

Kat

Preventieve zorg

Het voorkómen van ziektes bespaart veel leed bij onze huisdieren en uiteindelijk vaak ook veel geld. Want hoewel preventieve zorg ook niet gratis is, kost het behandelen van een ziek dier vaak veel meer.

Goede preventieve zorg voor huisdieren is teamwork van eigenaar en dierenarts. Wij ondersteunen u en uw huisdier op medisch gebied, onder andere door middel van regelmatige gezondheidscontroles, vaccinaties, parasietenbestrijding, gebitsreiniging en sterilisatie.

Lees meer...

Katje op de trap

Gebit

Veel katten – ook jonge katten – hebben last van problemen met het gebit. Hoewel er bij gebitsproblemen soms duidelijke verschijnselen optreden – zoals kwijlen, gewichtsverlies, pijnreacties bij aanraking op de kop of minder eten – laten de meeste katten met gebitsproblemen weinig merken, met name in het beginstadium. Hoe eerder een gebitsprobleem wordt behandeld, hoe kleiner de kans op blijvende schade.

Lees meer...

Grijze kat drinken uit de kraan

Vaccinatie

Door middel van vaccineren – ook wel inenten genoemd - kunnen katten beschermd worden tegen een aantal ernstige besmettelijke ziektes. Het geven van de basisvaccinaties redt de levens van zeer veel katten. Uiteraard moet niet onnodig worden ingeënt.

Lees meer...

Licking Cat

Castratie kater & sterilisatie poes

Het castreren van een kater helpt tegen ongewenste nestjes en ongewenst hormonaal gedrag, waaronder sproeien in huis.

Het steriliseren van een poes voorkomt ongewenste nestjes en verkleint de kan op het ontwikkelen van kwaadaardige melkkliertumoren en baarmoederontsteking.


Hoewel het ook op een andere leeftijd kan, raden wij beide operaties aan op een leeftijd van 4-6 maanden.

Lees meer...

Zwart en wit kitten

Wormen

Onze katten kunnen door meerdere soorten wormen geïnfecteerd worden. Meestal betreft het darminfecties, maar er zijn ook wormen die in andere organen voor problemen kunnen zorgen, zoals bijvoorbeeld in de longen.

Lees meer...

Kat op een zachte deken

Vlooien & teken

Vlooien veroorzaken veel overlast, variërend van jeukende bultjes tot uitgebreide allergische reacties. Ook kunnen vlooien besmetting met onder andere lintwormen veroorzaken.

Teken zijn parasieten die bloed zuigen van dieren en mensen. Teken zijn met name gevaarlijk doordat ze een aantal gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen.

Lees meer...

Kat Met Blauwe Ogen
bottom of page