top of page
Image by Gavin Allanwood

Preventieve zorg

Het voorkómen van ziektes bespaart veel leed bij onze huisdieren en uiteindelijk vaak ook veel geld. Want hoewel preventieve zorg ook niet gratis is, kost het behandelen van een ziek dier vaak veel meer.

 

Goede preventieve zorg voor uw huisdier is teamwork. Door de eigenaar wordt gezorgd voor voldoende lichaamsbeweging, goede voeding, zo min mogelijk stress, de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen en het vermijden van risicovolle omstandigheden. Wij ondersteunen u en uw huisdier op medisch gebied, onder andere door middel van regelmatige gezondheidscontroles, vaccinaties, parasietenbestrijding, sterilisatie en voedingsadviezen.

 

 

Gezondheidscontroles

Bij de gezondheidscontroles worden konijnen op veel verschillende zaken gecontroleerd. Op deze wijze worden zoveel mogelijk afwijkingen in een vroeg stadium vastgesteld, waardoor er tijdig een behandeling kan worden ingesteld of er adviezen kunnen worden gegevens over bijvoorbeeld de voeding of het gedrag. De gezondheidscontroles worden vaak gecombineerd met de jaarlijkse vaccinaties. Wij raden aan om 1 week voor de gezondheidscontrole en vaccinatie de ontlasting te laten onderzoeken op bepaalde parasieten.

 

 

Gezondheidscontrole jong konijn vanaf 7 weken leeftijd

Jonge konijnen worden gecontroleerd op parasieten, aangeboren afwijkingen en ontwikkelingsstoornissen. Verder kan er gesproken worden over voeding, leefomstandgheden en castatie / sterilisatie.

 

Gezondheidscontrole volwassen konijn: 1x per jaar

Tijdens dit consult wordt door middel van een algemeen lichamelijk onderzoek onder andere gecontroleerd op beginnende ziektes en afwijkingen, overgewicht, parasieten en gebitsproblemen. Bij verdenkingen op inwendige ziektes naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek of informatie van de eigenaar, kan indien nodig aanvullend onderzoek worden gedaan. Anders kan in een vroeg stadium een behandeling worden gestart of kunnen aanpassingen in de voeding of leefomstandigheden worden gedaan.

bottom of page